Het maartnummer is verschenen

Het maartnummer is verschenen.
De redactie stelt tot haar genoegen vast dat er druk gerageerd wordt op wat zij aandraagt. Op 4 pagina’s ruimte voor alle reacties. Maakt het u nieuwsgierig en wilt u nader kennismaken met De Roerom, vraag dan een proefnummer aan bij de administratie

Tineke van Berloo en Thom Spit hebben hun boeltje in Nederland gepakt en zijn vertrokken naar Namibië om zich daar als vrijwilliger in te zetten. Ga ook naar hun website: www.vriendenvankatutura.org
Mystieke ervaringen zijn ervaringen waar je niet mee te koop loopt. Toch wilde Iris van Haaren erover vertellen aan Franck Ploum. Ze schreef er, op aandringen van o.a. Huub Oosterhuis een boek over ‘Waarover je niet kan spreken’.
Het komende Paasfeest krijgt aandacht en het Ronde Tafelhuis in Tilburg (een interreligieus ontmoetingscentrum), al een tijdje een van de vaste links op deze site (zie: naar andere sites).
Nog meer nieuws over de grenzen. De Sociëteit voor Afrikaanse Missiën zendt nog steeds missionarissen uit naar Afrika, sinds 25 jaar vooral leken. Hanneke Nooijen is aan het werk gegaan in Ghana om meisjes uit de prostitutie te houden.
Verder twee artikelen met kritische beschouwingen over de reorganisaties in de katholieke kerk in Nederland. De twee titels geven de lijn al aan: Interesseert het niemand meer? Geloven begint op straat.

Kortom weer veel afwisseling en verdieping, voldoende voor een maand en mocht u nog meer? Kijk dan regelmatig op deze site.

afbeelding: Requiem, bij het arikel van Franck Ploum en Iris van Haaren, slechts een glimp

Niet gecategoriseerd