Collecteren per mobiel

Eerste kerkelijke collecte per mobiele telefoon
De protestantse organisatie ‘Kerk in Actie’ houdt als eerste in Nederland een kerkelijke collecte per sms. De opbrengst van deze actie is bestemd voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Sri Lanka. De nood is hoog en de hulpverlening is in een stroomversnelling gekomen nadat de Tamils en het Sri Lankaanse leger hun strijd lijken te hebben gestaakt. In de vluchtelingenkampen zitten al ruim 190.000 mensen en er is dringend humanitaire hulp nodig. ‘Kerk in Actie’ besteedt de opbrengst van de collecte aan voedsel, drinkwater en onderdak.
De sms-collecte wordt onder alle Nederlanders gehouden. Daarnaast roept ‘Kerk in Actie’ e gemeenten van de Protestantse Kerk op om te collecteren voor noodhulp in Sri Lanka.
Voor de sms-collecte worden radiospots uitgezonden. Doneren kan door een sms met de tekst “Noodhulp” te sturen naar nummer 4333. Een bericht kost € 1,50, de opbrengst is bestemd voor de noodhulp.
Zie ook www.kerkinactie.nl.

Geen categorie