Verhalen-estafette

Verhalenestafette over Israël en Palestina
Hoe kun je het conflict tusen Israël en Palestina bespreekbaar te maken, zonder in discussies terecht te komen of in een vóór of tegen te belanden? De verhalenestafette van IKV Pax Christi, Kerk in Actie, Doopsgezind WereldWerk, ICCO, Kerk en Vrede en Vrienden van Sabeel wil een nieuwe benadering brengen.
 
De estafette begint op donderdag 4 juni 2009 in Haarlem en eindigt woensdag 10 juni 2009 in Groningen. Iedere dag brengen professionele verhalenvertellers de persoonlijke verhalen van Palestijnen en Israëli’s ten gehore. Hiermee geven de organisaties invulling aan de wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israël, een initiatief van de Wereldraad van Kerken. De bijeenkomsten worden omlijst met muziek.

De plaatsen die meedoen aan de estafette zijn: Haarlem (4 juni), Utrecht (5 juni), Nijmegen (6 juni), Amstelveen en Driebergen (7 juni), Enschede (8 juni), Den Haag (9 juni) en Groningen (10 juni).
De verhalen, gedichten en gebeden waaruit geput wordt, zijn verzameld in een bundel die te bestellen is bij Kerk in Actie, Feije.Duim@Iccoenkerkinactie.nl, (030) 880 14 56.
Daarnaast organiseren enkele plaatselijke groepen hun eigen verhalenvertelling.
Meer informatie: www.bijbel10daagse.nl.

Niet gecategoriseerd