Pelgrimeren

 

Reizen als pelgrimage

Is reizen een soort pelgrimage, een spirituele loutering? Zijn we op zoek naar de tuin van Eden, bekend van het verhaal over Adam en Eva? Op zoek naar het paradijs? Carolien van Bergen, schrijfster en docent filosofie, geeft antwoorden.

Bekijk een filmpje dat nader op deze vragen ingaat.

Deze informatie vonden wij op de site van W!J, een site die de moeite van het bezoeken waard is.
Deze site beschrijft de eigen doelstellingen als volgt:

Op zoek naar een nieuw  in Nederland

Hoe ziet een samenleving eruit waarin alle Nederlanders zich thuis kunnen voelen, ongeacht hun verschil in afkomst en levensovertuiging? Welke ingrediënten horen in een nieuw W!J dat mensen met elkaar verbindt en onderlinge verschillen vruchtbaar maakt?

Op deze site vindt u geen kant en klaar recept voor een nieuw W!J, wel veel inspirerende ideeën, gesprekken, informatie en meningen over wat daarvoor nodig is.

We vragen het aan mensen op straat, in buurten, aan jongeren, aan laag- en hooggeleerden, aan bekende en minder bekende Nederlanders.

Mensen en hun initiatieven, waarvan je niet wist dat ze bestonden, komen in beeld. En ook diegenen die sceptisch tegenover een nieuw W!J staan, krijgen een stem.

En wat vindt ú van dit alles? Hebt u vragen of wilt u meer weten over iets dat u op de site hebt gezien of gelezen? Wilt u graag ergens aan meewerken of een eigen project opzetten?

Maak dan gebruik van het uitgebreide infogedeelte op de site. W!J legt de verbindingen die nodig zijn om uw ideeën te realiseren.

W!J informeert en inspireert
W!J stelt vragen en roept op tot eigen initiatief,
W!J is concreet, toegankelijk, realistisch en eigenwijs
en daarom:

verbindt de verschillen

 

 

Niet gecategoriseerd