RK vernieuwing ?

Het dagblad Trouw besteedt al enkele dagen aandacht aan het congres over gezin en familie in Amsterdam. Het is per slot van rekening komkommertijd. De slotverklaring kunt u lezen op www.trouw.nl/rf
De journaliste van Trouw kwam tot haar verbazing daar ook Henk Baars tegen, de laatste voorzitter van de in 2003 opgeheven 8-Mei Beweging.

Hij blijkt zich nog steeds te interesseren voor vernieuwing in de katholieke kerk. Namens de Amerikaanse lobbyclub ‘Catholics for Choice’ was hij in Amsterdam aanwezig. Hij vertelde verder dat hij nu ook bij de Mariënburggroep betrokken is om ‘nog eenmaal een poging te doen tot herverzamelen van de vernieuwende krachten van weleer”.

 Lees het volledige artikel in Trouw.
Misschien nog interessanter dan het artikel in Trouw zijn de reacties die op dit artikel zijn gegeven. Volgens ons een bewijs van de communcatie-armoede in de rk.kerk van ons land. Tot een dialoog komen, een werkelijk luisteren naar elkaar en vervolgens elkaar serieus nemend in gesprek gaan, is niet mogelijk, trouwens wie is daar nog in geïnteresseerd?

Niet gecategoriseerd