Bijbelse Vrouwen

Solovoorstelling over Bijbelse vrouwen

De bekende vlaamse actrice en voordrachtskunstenares Tine Ruysschaert (foto) brengt op zondag 7 maart de voorstelling ‘Door toedoen van Bijbelse vrouwen’ in het Dominicanenklooster in Huissen.

Bijbelse vrouwen: gewoon en ongewoon, koninginnen en slavinnen, echtgenotes en dochters, bijvrouwen en minnaressen, joodse of vreemdelinge, godvrezend of goddeloos, mooi, sluw, lief en meedogenloos, krachteloos maar ook sterk.

Tine Ruysschaert bezit de gave om het woord zeggingskracht te geven, zo prijst de website van het Dominicanenklooster Huissen haar aan. ‘Woordtheater” noemt zij het zelf. Haar theaterprogramma’s zijn monologen of programma’s samengesteld uit het literaire werk van Nederlandstalige of vertaalde auteurs. Met de kracht van het woord in zijn puurste vorm, haar soberheid, verwierf ze grote bekendheid.
In deze nieuwe productie speelt Tine Ruysschaert een waaier boeiende vrouwen. Abisag, Batseba, Bilha, Ester, Eva, Hagar, Judit, Lea, Naömi, Orpa, Rachab, Rachel, Rebecca, Ruth, Sara, Susanna, Tamar, Zilpa en nog enkele vrouwen die in de Bijbel geen naam hebben.

Niet gecategoriseerd