MISSIO Wereldwijd

Het nieuwe nummer is uit van MISSIO Wereldwijd, hét eigentijdse Nederlandse missietijdschrift.
Deze keer aandacht voor het lot van de albino’s in Afrika, ‘De vervloekte Witten’. Uiteraard komt ook Pasen aan de orde ‘De vreugde van het geloof’. Aandacht verder voor het Taizé van het Oosten, Mar Musa al-Habashi. De naam van het Syrische woestijnklooster klinkt naar morgenland, mytiek en een eeuwenoude geschiedenis. Een jezuïet heeft de duizend jaar oude ruïne opnieuw tot leven gewekt als plek voor iedereen die op zoek is naar het hogere. En: een interview met prof. Peter Kanyandago uit Oeganda: “Missie is overal. Niet alleen in Afrika. Ook hier in Europa. Lobbyen bij regeringen is óók het evangelie verkondigen.” Prof. dr. Peter Kanyandago (foto, onder) vindt het tijd voor een omslag in het denken over missie. “Iedere gelovige is geroepen om op de plaats waar hij staat Christus te volgen.”

 

Niet gecategoriseerd