Ontmoeting Jongeren Taizé Rotterdam

Europese ontmoeting Rotterdam 2010
Met zo’n 25.000 jongeren Oud&Nieuw vieren – dat doen de broeders van Taizé al jaren, en elk jaar in een ander land van Europa. Dit jaar is Nederland aan de beurt: de 33e Europese jongerenontmoeting wordt in Rotterdam gehouden. De jongeren, die vanuit de hele wereld naar Rotterdam zullen komen, worden opgevangen in gastgezinnen.
 
Voorbereiding
In maart woonden twee broeders van Taizé gebeden bij in verschillende plaatsen in het land.
In april bezoeken de broeders kerkgenootschappen in Rotterdam en omgeving. Zo zijn er gebeden met aansluitend ontmoetingen in Breda, Dordrecht, Gouda, Delft, Den Haag en natuurlijk in Rotterdam. Voor deze bijeenkomsten worden, naast jongeren, ook uitgenodigd wie met jongeren werkt. De broeders geven er tekst en uitleg bij wat de jongeren en de kerken in Rotterdam en omgeving kunnen verwachten, en hoe zij hun steentje bij kunnen dragen aan deze grote gebeurtenis.

Informatie
Meer informatie over de gebeden in april: www.taizeinnederland.nl 
Contact over de Europese Jongerenontmoeting kan via de door de broeders ingesteld stuurgroep: tel. (06) 2363 6355; taizeinnederland@live.nl

Niet gecategoriseerd