Webfish Awards bekend gemaakt

Tijdens de kerkenbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht zijn  de Webfish Awards uitgereikt.

Er waren twee categoriën, die van de plaatselijke kergemeenschap en die van de overige christelijke websites.

De winnaars zijn bekend!

De Gouden Webfish Awards 2010 zijn gewonnen door Luthersekerkhaarlem.nl en Domineeworden.nl. In de categorieën Websites van plaatselijke kerken respectievelijk Overig christelijk kwamen zij als beste uit de bus. Zoals in de juryrapporten in detail te lezen valt, slagen beide sites er goed in hun soms lastig bereikbare doelgroepen aan te spreken. Uit handen van juryleden Eric van den Berg en Wouter van der Toorn ontvingen de makers hun welverdiende trofeeën.

De volledige uitslag van de Webfish Awards 2010 luidt als volgt:

Categorie websites van plaatselijke kerken:

1. Evangelisch-Lutherse Gemeente Haarlem-Beverwijk (luthersekerkhaarlem.nl)
2. Vrije Baptistengemeente Groningen (vbgroningen.nl)
3. Geloofsgemeenschap OLV Tenhemelopneming uit Joppe (rkkerkjoppe.nl)

 

Gouden Webfish voor Luthersekerkhaarlem.nl

Categorie overig christelijk:

1. Domineeworden.nl
2. Blikoponeindig.nl
3. Nationalesynode.nl

Domineeworden.nl wint goud!

De Prijsuitreiking

De Webfish Awards 2010 zijn op feestelijke wijze uitgereikt tijdens de beurs Kerk en Gemeente, die op 20 maart 2010 gehouden werd in de Jaarbeurs te Utrecht. De presentatie van de uitreiking was in handen van Yko van der Goot (NCRV Radio, Schepper & Co en bestuurslid van de Stichting Leve de Kerk).

Tijdens de prijsuitreiking trad ook het gospelkoor The Witnesses uit Ermelo (foto) op. Daarnaast was er een live-versie van het IKON-televisieprogramma Het Vermoeden te zien. Presentatrice Annemiek Schrijver interviewde Fred Omvlee, initiatiefnemer van het social media project ‘Social Sunday’, en praatte met hem over zinzoekers en internet.

Voor meer nieuws over de Webfish Awards ga naar de website.

Niet gecategoriseerd