Collegereeks over Schillebeeckx

prof. Mary Hilkert verzorgt collegereeks Schillebeeckx in Nijmegen

De Radboud Universiteit Nijmegen en de Stichting Edward Schillebeeckx nodigen alle geïnteresseerden uit voor een collegereeks over het leven en denken van Edward Schillebeeckx. De colleges worden verzorgd door prof. dr. Mary Catherine Hilkert van de Universiteit van Notre Dame, Indiana, Verenigde Staten. Zij is een van de grootste kenners van de theologie van Edward Schillebeeckx. Het is daarom een eer dat wij haar als gasthoogleraar mogen ontvangen.

De cursus vindt ’s avonds plaats (dinsdag 11 mei tot en met dinsdag 1 juni). In bijlage vindt u het cursusprogramma. Er wordt een actieve participatie verwacht. De colleges bestaan voor een groot deel uit tekstlezing.  Daarvoor wordt, tegen een kleine bijdrage, een reader met primaire literatuur beschikbaar gesteld. De secundaire literatuur dient u zelf voorafgaand aan de cursus in de boekhandel te bestellen. De cursus is Engelstalig.

De uiterste inschrijfdatum is 7 mei 2010. Kosten: buitenstaanders 80 euro (incl. Soeterbeeck-lezing); alumni en studenten gratis. U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar s.vanerp@rs.ru.nl. De aanmelding is definitief bij ontvangst van het deelnamebedrag op rekeningnummer 38.70.35.125 t.n.v. Stichting Edward Schillebeeckx te Nijmegen (o.v.v. ‘collegereeks Hilkert’).

Niet gecategoriseerd