Artikel van de maand

Ruimte om te vieren, Franck Ploum

Het rommelt in de kerk, er wordt geklaagd, mensen zijn ontevreden, vrijwilligers worden aan de kant gezet. De kerk vervreemdt steeds meer van mensen en raakt de voeling met de dagelijkse realiteit kwijt. Het valt niet te ontkennen, maar is dit het enige verhaal? De Roerom gaat op zoek naar nieuwe en ‘oude’ initiatieven waarbij gelovigen het heft in eigen hand nemen en zich hun kerk-zijn niet laten ontnemen. In deze uitgave aandacht voor het groeiend aantal Ecclesia’s en vieringsplekken.

Lees het artikel van Frank Ploum en reageer eens op de vraag die de redactie van deze site u wil voorleggen: zou u graag zien dat De Roerom meer gaat betekenen in de communicatie tussen gemeenschappen als in dit artikel beschreven? Zou u bijdragen daaraan kunnen leveren? We kijken uit naar uw reacties.
Niet gecategoriseerd