De eerste Anglicanen opgenomen in ambt r.k.kerk

Drie voormalige Anglicaanse bisschoppen zullen op 15 januari a.s. tot priester gewijd worden in de katholieke kerk als eerste stap om een anglicaans ordinariaat op te richten in de katholieke kerk in het Verenigd Koninkrijk.
 

Het zijn: Andrew Burnham, voormalig bisschop van Richborough, Keith Newton en John Broadhurst, eerder bisschop van Fulham. Ze waren verklaarde tegenstanders van de wijding van vrouwelijk priesters tot bisschop.

De rk.bisschop Alan Hopes deelt mee dat ongeveer 50 Anglicaanse geestelijken zich nog  voor Pasen zouden kunnen ‘bekeren’ tot de katholieke kerk.

Drie voormalige Anglicaanse vrouwelijke religieuzen, die hun Anglicaanse communiteit in Walsingham in Norfolk verlieten, zijn eveneens opgenomen in de rooms katholieke kerk.

Bisschop Hopes, zelf een voormalige anglicaanse priester, verklaarde dat het verzet tegen de wijding van vrouwen tot bisschop een van de redenen was voor de stap van bovengenoemde mensen. ‘Maar, belangrijker is dat de meeste van hen een lange reis hebben gemaakt, op zoek naar de volle waarheid en dat ze deze gevonden hebben in de rooms katholieke kerk”.

Bron: Cathnews Asia


Niet gecategoriseerd