Musical Maria: over de kracht van de liefde

 

In april beleeft Amersfoort de landelijke primeur van de musical ‘Maria, de kracht van de liefde’. Het is de achtste musical op rij van het succesvolle duo Gerard van Amstel (muziek) en Gerard van Midden (tekst). Samen met de musicalgroep Amersfoort-Noord brengen zij de verhalen van de moeder van Jezus op fascinerende wijze tot leven. 

Amersfoort-Noord en Hoogland hebben een naam hoog te houden als het gaat om kerkelijke musicals. Sinds 1992 doen veel mensen uit verschillende kerken (protestant en katholiek) mee aan een van de musicals van Gerard van Amstel en Gerard van Midden. Het enthousiasme is altijd groot en ook de reacties van het publiek op zulke gemeentemusicals zijn altijd zeer lovend. 
Mariajaar
Het jaar 2011 is door Amersfoort uitgeroepen tot ‘Mariajaar’ met diverse activiteiten. Ook is ‘Maria’ het jaarthema van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en Het Brandpunt (oec.).
Dubbele bodem
Een musical over de moeder van Jezus roept vragen op. Speelt Jezus zelf ook een rol? Is zo’n musical vooral geschikt voor katholieke gelovigen? Krijgt het Bijbelverhaal niet te weinig aandacht omdat de Maria-traditie overheerst? Het publiek krijgt de antwoorden niet op een presenteerblaadje. De musical zet aan tot nadenken over vertrouwde beelden en opvattingen. Het verhaal gaat over de inwoners van een dorp. Daar strijkt op een dag een reizend theater neer. Zij nodigen de dorpelingen uit om met hun verhalen te komen. Door die verhalen ontdekt het publiek waar het ten diepste om gaat in het leven: de kracht van de liefde. 
Kaartverkoop
De uitvoeringen vinden plaats in Kerkelijk Centrum Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, 3828 EG Amersfoort. Speeldata 9 april (14.30 en 20.00 uur), 10 april (20.00 uur), 15 en 16 april (20.00 uur). De voorstellingen van 10 en 17 april om 14.30 uur zijn reeds uitverkocht. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.musicalmariainamersfoort.nl. De musicalgroep is te volgen op Twitter: mariaamersfoort. 
Mariajaar
Het jaar 2011 is door Amersfoort uitgeroepen tot ‘Mariajaar’ met diverse activiteiten. Ook is ‘Maria’ het jaarthema van kerken uit Hoogland/Amersfoort-Noord.

 

Niet gecategoriseerd