Syb en Do vertolken hoofdrollen in The Passion

Zanger Syb van der Ploeg en zangeres Do vertolken tijdens het crossmediale project The Passion de rollen van respectievelijk Jezus en Maria, de moeder van Jezus. The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Het evenement wordt donderdag 21 april (Witte Donderdag) gehouden op de Goudse Markt en door EO en RKK live uitgezonden op Nederland 3, Radio 2 en internet.

 

Pasen nu 
Bijna 75% van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 28 jaar weet niet wat de betekenis van Pasen is. The Passion brengt het verhaal van Pasen voor hen tot leven. Op diverse podia op de Markt in Gouda wordt het bijbelverhaal verbeeld en bezongen aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Alles krijgt een eigentijds jasje; we zien Pilatus als gehaaid politicus en ME’ers die Jezus arresteren. Een verteller maakt met behul lp van bijbelteksten verbindingen tussen toen en nu. 

 

Hoofdrolspelers 
Syb vindt het bijzonder om mee te werken aan The Passion: “Het is een verhaal dat tweeduizend jaar geleden plaatsvond, maar tegelijk past het heel erg in onze tijd. Ik denk dat het wel het een en ander los zal maken”. Ook Do reageerde enthousiast toen ze gevraagd werd de rol van Maria te vertolken. Het lijkt me mooi om de passie en de gekwetstheid van Maria te laten zien; ze was een écht mens.” De muzikale begeleiding tijdens The Passion is in handen van musicus Cor Bakker. Overige hoofdpersonen worden later in maart bekend gemaakt.

 

Missionair project 
The Passion is een unieke samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, Protestantse Kerk in Nederland, Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda. De samenwerkende organisaties zien in dit evenement een prachtig e missionaire kans om aandacht te besteden aan Pasen. De EO en het RKK zenden het evenement vanaf de Markt in Gouda op donderdagavond 21 april vanaf 20.30 uur live uit op Nederland 3, Radio 2 en internet. In de aanloop naar de uitzending is online van alles te beleven op www.thepassion.nl , via Twitter op 
@thepassiongouda en op facebook.com/thepassion 

 

Niet gecategoriseerd