Dominicuslezing Rotterdam met Marc De Kesel

De Vlaamse filosoof Marc De Kesel verzorgt op zaterdagmiddag 14 mei de Dominicuslezing in Citykerk Het Steiger in Rotterdam. De Kesel is auteur van het recent verschenen boek ‘Goden breken, essays over het monotheïsme’.

Marc De Kesel beschrijft in zijn boek in een veelgeprezen, vlotte stijl de opdracht van het monotheïsme, die volgens hem een religiekritische is. Het zal in zijn lezing op 14 mei niet in de eerste plaats om geloof gaan, maar om geloofskritiek. 

Goden breken 

Monotheïstische religiositeit maakt zich geen zorgen om het ongeloof van mensen, maar juist om hun geloof, zo luidt zijn uitdagende stelling. Volgens De Kesel bekritiseren de profeten van jodendom, christendom en islam de typische menselijke neiging om de eigen wensen voor werkelijkheid te nemen en zich in een comfortabel godsgeloof te nestelen. Ook in onze tijd heeft het monotheïsme een taak om alert te zijn om goden te breken. 

Marc De Kesel (1957) 

Studeerde theologie en filosofie aan de K.U.Leuven en behaalde een Phd in de wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is docent filosofie aan de Arteveldehogeschool Gent en senior onderzoeker aan de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Maak alvast kennis met Marc De Kesel en ‘Goden breken’ in het televisieprogramma Boeken (ga naar de 16e minuut). 

Begeleiding 

Orde der Dominicanen in de Rijnmond: Jan van Duynhoven o.p. en Yvon Westhuis o.p. 

Kosten 

Minimale bijdrage € 5 

Aanmelden 

Bij Jan van Duynhoven o.p. 

Waar 

Het Steiger, ingang Nieuwstraathof 

1e Nieuwstraathof 2 

3011 GN Rotterdam 

Het boek 

Goden breken. Essays over het monotheïsme. Uitgeverij Boom. ISBN 9789461050908 


Niet gecategoriseerd