Terroristische aanslag op Rolduc

 

Op donderdag 14 april wordt een terroristische aanslag gepleegd op het terrein van de Abdij Rolduc in Kerkrade. Meestal worden deze niet tevoren aangekondigd, maar deze keer wel. Het betreft namelijk een onderdeel van het symposium ‘Adembenemend’ over acute zorgverlening in Limburg. Tijdens de studiedag voor medewerkers van brandweer, politie en ambulancediensten wordt de aanslag nagespeeld, compleet met explosies, veel gewonden en materiële schade. Omwonenden mogen komen kijken, want voor deze keer zijn ‘ramptoeristen’ van harte welkom.

 

Het symposium wordt georganiseerd door de Limburgse Vereniging voor Intensieve Zorgverlening. Op het programma staan tal van lezingen en workshops die met acute zorgverlening te maken hebben. Ook zijn er gedurende de dag diverse demonstraties. Het programma begint ’s ochtends met een buitenscenario. Tijdens dit onderdeel wordt door acteurs en echte hulpverleningsdiensten de terroristische aanslag nagespeeld. Wat er precies gebeurt, blijft een verrassing. Voor omwonenden is het goed te weten dat er harde knallen te horen zullen zijn en het geluid van sirenes en overvliegende helikopters. Dit is onderdeel van het programma en er is geen reden voor ongerustheid.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom om op de cour (achterplein) en het sportterrein van Rolduc te komen kijken. Dit geeft de politie en andere hulpverleningsinstanties de mogelijkheid om te oefenen hoe ze in dit soort situaties met omstanders en media moeten omgaan. Het programma begint op 14 april om 9.45 uur. Aan het symposium wordt meegewerkt door deskundigen van ziekenhuizen in heel Nederland, medewerkers van Defensie, politie en andere hulpverleningsinstanties. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie: www.lviz.nl.  

Niet gecategoriseerd