Erik Borgman op shortlist beste boek

De boeken ‘Overlopen naar de barbaren’, ‘De Bijbel cultureel’ en de ‘Doornse catechismus’ staan op de shortlist van de Theologie Publicatieprijs 2011. De prijs wordt op 21 juni uitgereikt tijdens de eerste Nacht van de Theologie in Amsterdam.

Overlopen naar de barbaren van de katholieke theoloog en lekendominicaan Erik Borgman behandelt het belang van religie voor het publieke belang. Het is de enige monografie op de shortlist. De jury noemt het boek ‘gedurfd’.
De Doornse catechismus is geschreven door theologen uit het predikantennetwerk Op Goed Gerucht. De catechismus stelt ‘oude vragen’ over het geloof, maar komt met ‘nieuwe antwoorden’ voor de postmoderne mens. De Bijbel cultureelvan Marcel Barnard en Gerda van de Haar biedt een duidelijk overzicht van de bijbelse invloeden op de moderne kunst.

Klik hier voor het volledige artikel op de site van de IKON.

Klik hier voor de eerder verschenen bespreking van het boek van Erik Borgman door Arjan Broers.

Niet gecategoriseerd