De nieuwe Roerom is er weer!

Het laatste nummer van de 26e jaargang viel vanmorgen in de bus.

Zoals gebruikelijk weer volop gevuld met interessante artikelen.

Het eerste nieuws is dat columnist emeritus abt Ton Baeten, na vijf jaar trouw de colum verzorgd te hebben, het stokje overgeeft aan een ander. Wie dat zal of zullen zijn is op dit moment nog niet bekend. De lezers van deze site danken Ton voor de stof tot nadenken die hij ons in al deze jaren heeft gegeven. Zijn laatste column handelt over een thema dat hem zeer  dierbaar is: Kerk van de toekomst.

In dit nieuwe nummer komen we verder een priester-panfluiter tegen, een artikel over een mogelijk islamitisch reveil, een  artikel over een parochie die traditie en toekomst wil veilig stellen.

Ook een overlijdensbericht: Cor van den Brand, Missionaris van Afrika (Witte Pater), is in mei overleden. Jarenlang gaf hij op inspirerende wijze leiding aan het Diocesaan Missie Centrum van Den Bosch en schuwde niet om daarbij creatief en onorthodox voor zijn mening uit te komen. 
Bij het nieuwe nummer is ook een kleine folder ingesloten met als doel nieuwe abonnees voor De Roerom te werven. En terecht. Het blad is uniek in zijn soort. De redacties en medewerkers van blad en site gaan er voor om een open en weidse manier van christen- en katholiekzijn uit te dragen. U kunt dat mee bevorderen door een abonnement te nemen. 

U vindt de folder binnenkort ook op deze site.

Als een hommage aan Ton Baeten geven we op onze site zijn geloofsbelijdenis weer, in deze geest heeft hij ons steeds geschreven. Nogmaals dank!

Niet gecategoriseerd