Pelgrims onderweg naar Santiago

Zomertentoonstelling in Kloosterbibliotheek Wittem met foto’s van Wiesje Peels

In de zomermaanden exposeert Kloosterbibliotheek Wittem de foto’s die Wiesje Peels heeft gemaakt van de Camino, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in opdracht van het Museum voor Religieuze Kunst te Uden
(zie www.wegvansterren.nl  Eerder dit jaar waren de foto’s te bezichtigen in het Catharijneconvent in Utrecht. Klooster Wittem is bijzonder verheugd, dat het deze unieke serie van foto’s nu in Zuid-Limburg kan exposeren.

Wiesje Peels fotografeerde wandelaars die afzien in de hete zon, de rij bij een stempelpost, bijzondere ontmoetingen onderweg, maar ook de achterkant van de route: de toeristen, het graf van een pelgrim en volgepakte refugio’s. Bovendien bracht zij ook de mensen in beeld die werkzaam zijn in de ‘industrie’ achter de route. Verstilde, beslissende momenten zijn vastgelegd in een ontroerend, maar vaak ook humoristisch beeld.

Wiesje Peels is o.a. docente fotografie bij de afdeling visuele communicatie van de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht. Zelf zegt zij over haar werk: “Fotograferen geeft mij zin in- maar ook aan- mijn leven, ik gebruik mijn zintuigen om mijn leven zin te geven.”

Locatie: Kloosterbibliotheek Wittem

Opening: zondag 24 juni om 13.00 als start van de Open Kloosterdag; de
tentoonstelling is al geopend vanaf 12.00 uur en gratis te bezichtigen.

Data daarna: alle zondagen tot en met 28 augustus; openingstijden:
13.30-16.30 uur. Entree 2 euro (kinderen gratis).

Links:
——http://www.wegvansterren.nl/

Niet gecategoriseerd