Leergang Christelijke Meditatie

Liefdevol ontmoeten. 
Leergang voor begeleiding in christelijke meditatie

 
Intro 
Mindfulness, zen- en Vipassanameditatie, de meeste scholen en cursussen die zich met meditatie bezighouden zijn gericht op oosterse meditatietechnieken. Over en van meditatie uit de christelijke traditie weten wij veel minder. Toch is dit ‘n rijke traditie: denk aan Lectio Divinia en het Jezusgebed. 
De cursus ‘Liefdevol ontmoeten’ is de eerste Leergang in Nederland die zich uitsluitend richt op christelijke meditatie. Deze Leergang wil met meditatie in de christelijke traditie een weg ontsluiten voor mensen die zoeken naar een levende spiritualiteit van dag tot dag. 


“Meditatie is een weg van aandachtig zijn en oog hebben voor de werkelijkheid in al zijn facetten. Christelijke meditatie richt zich op de ontmoeting met God, spiegelt zich aan Jezus Christus en weet zich gedragen door de Geest.” 

Doel
De Leergang ‘Liefdevol ontmoeten’ verdiept door intensieve begeleiding het eigen proces in relatie met God en de eigen innerlijke weg.  Vervolgens worden kennis en vaardigheden aangeleerd om bij anderen het proces van mediteren te begeleiden.

 
Voor meer informatie ga naar http://www.christelijkemeditatie.net/
 
Niet gecategoriseerd