Ekklesia Den Haag ? Veelkleurig in opvatting en ritueel

In de serie ‘samen lokaal’ presenteert de Bezieling plaatselijke levensbeschouwelijke initiatieven. De Ekklesia Den Haag komt twee maal per maand bijeen. Ze hebben geen vaste voorganger. “Vieringen voorbereiden en uitvoeren doen we zelf.”

Ekklesia Den Haag is een kleine oecumenische groep, die twee keer per maand samenkomt in de Barthkapel, in de binnenstad van Den Haag.

Oecumenisch wil zeggen dat we wortelen in verschillende (christelijke) tradities. In de vieringen is dan ook ruimte voor een veelkleurigheid aan opvattingen en liturgische vormen en rituelen.

We bereiden onze vieringen voor met wisselende groepjes en voeren die ook zelf uit. We hebben dus geen vaste voorgangers. De thema’s voor de vieringen stellen we jaarlijks gezamenlijk vast.

We voelen ons verwant met groepen als de Amsterdamse Studentenekklesia en de Dominicusgemeente Amsterdam en zingen muziek van Huub Oosterhuis en andere moderne lieddichters.

Onze bijeenkomsten zijn meestal op de tweede en vierde zondag van de maand. Wil je een keer bij ons komen kijken? Dan ben je van harte welkom in de Barthkapel, Brouwersgracht 2K, Den Haag. (Kijk op hetrooster voor de precieze data).

Meer informatie: Cees de Gier, telefoon: 070 3463788  of 0652110550, e-mail: ceesdegier@tiscali.nl, of zie onze website: www.ekklesiadenhaag.nl

Niet gecategoriseerd