De economie volgens paus Franciscus

Internationale conferentie in Rome

De economie volgens paus Franciscus

 

Op initiatief van Duitsland werd op 2 september in Rome een internationale conferentie gehouden waarop ‘de economie volgens paus Franciscus’ centraal stond. Op verzoek van de Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, prins Jaime de Bourbon de Parme, vergaarde prof. dr. Ton Wentink informatiemateriaal voor hem.

Deze hoogleraar was tot vorig jaar verbonden aan ‘TIAS School for Business and Society’ van Tilburg University.  Hij is lid van de Media Study Group, een Nederlands gezelschap dat jaarlijks Rome bezoekt en daar van gedachten wisselt met kerkelijke autoriteiten, diplomaten, wetenschappers en journalisten.

In zijn paper gaat prof. Wentink uitgebreid in op de historische context van de ideeën van de paus, in hoeverre deze passen in een veranderende wereld waarbij structurele hervorming nodig zijn en hoe zakelijke leiders kunnen worden bewogen businessmodellen om te buigen naar duurzame economische groei.

Over dat laatste hield o.a. ceo Wiebe Draijer van de Rabobank een korte inleiding. Ook kardinaal Peter Turkson, hoofd van de pauselijke raad Gerechtigheid en Vrede, sprak de conferentie toe.

Binnenkort volgen hier:

1.      de integrale tekst van de paper van prof. Wentink 

2.      de agenda van de conferentie;

3.      de sprekers tijdens de conferentie.

 

bron: Jan Leune, Media Study Group

 

Prof. Wentink is desgewenst bereikbaar via het e-mailadres a.a.l.g.wentink@tias.edu

 

Niet gecategoriseerd