28 katholieke martelaars in 2016

Het afgelopen jaar werden in totaal 28 katholieke priesters, religieuzen en leken vermoord. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers die het katholieke persagentschap Fides verzamelde.

Voor de 8ste keer op rij lag het aantal moorden op katholieken het hoogst in Latijns-Amerika, met Mexico als trieste koploper. Mexico bleek in 2016 met voorsprong het gevaarlijkste land ter wereld voor priesters. Noog in 2016 werden dubbel zoveel vrouwelijke religieuzen vermoord als in 2015. Dat is het grotendeels het gevolg van het bloedbad dat een groep extremisten aanrichtte tegen een bejaardentehuis van zusters van de congregatie van Moeder Teresa in Jemen. Daarbij werden 16  mensen, van wie 4 zusters, vermoord. Er wordt nog steeds onderhandeld over de vrijlating van de Indiase salesiaan van Don Bosco Tom Uzhunnali, die toen werd ontvoerd.

In 2016 werden in totaal 14 priesters, 9 vrouwelijke religieuzen, 1 seminarist en 4 leken vermoord. De meeste van hen werden het slachtoffer van een roofoverval of diefstal.

Bron: Fides

Niet gecategoriseerd