Oecumenisch tijdschrift looft profetische paus

The Ecumenical Review, een oecumenisch kwartaaltijdschrift dat in opdracht van de Wereldraad van Kerken (WCC) wordt uitgegeven, brengt deze maand uitvoerig hulde aan paus Franciscus, naar aanleiding van de vierde verjaardag van zijn verkiezing. Het artikel vestigt de aandacht vooral op het profetische leiderschap van Franciscus in de toenadering met de andere christelijke Kerken.

De auteur staat vooral stil bij de aanwezigheid van paus Franciscus op de opening van de feestelijkheden naar aanleiding van de 500ste verjaardag van het begin van de Reformatie in de Zweedse stad Lund en de toespraken en documenten die in het spoor daarvan met zijn zegen verschenen. Voor de echte wederzijdse erkenning van de christelijke Kerken en hun verzoening is er nood aan een utopische manier van denken, die de hindernissen op het pad van de oecumenische toenadering weet te overstijgen.

The Ecumenical Review blikt ook terug op de bijeenkomst van het Centraal Comité in Trondheim en brengt een gesprek met de oecumenische patriarch Bartholomeos I, naar aanleiding van de 25ste verjaardag van zijn verkiezing.

Bron: Wereldraad van Kerken

Paus Franciscus in Lund © SIR
Paus Franciscus in Lund © SIR

Niet gecategoriseerd