Paus wantrouwt Mariaverschijningen in Medjugorje

Paus Franciscus heeft tijdens de terugvlucht uit Portugal zijn persoonlijke twijfel uitgesproken over de authenticiteit van de Mariaverschijningen in Medjugorje (Bosnië -Herzegowina). Hij maakt, op basis van het rapport uit 2010 van een theologencommissie in opdracht van paus Benedictus XVI, een duidelijk onderscheid tussen de Mariaverschijningen aan zes kinderen in de jaren 1980 en de huidige verschijningen aan drie van hen. Het trio beweert dat de boodschappen vandaag nog steeds plaatsvinden.  

Ik geef de voorkeur aan de Madonna als moeder, onze moeder, niet als hoofd van een telegraafkantoor. Paus Franciscus

Over de eerste verschijningen zegt het rapport dat zij nader onderzoek en studie vereisen. Maar over de vermeende huidige verschijningen heeft het rapport twijfels, aldus paus Franciscus. Ik prefereer een Madonna als Moeder, onze Moeder, en geen vrouw die aan het hoofd staat van een kantoor dat dagelijks op een bepaald tijdstip een boodschap verstuurt. Dat is niet de Moeder van Jezus. De paus benadrukte dat dit zijn persoonlijke mening is. Hij voegde eraan toe dat hij niet gelooft dat Maria ooit zou zeggen: Kom morgen op dit tijdstip dan zal ik een boodschap aan die mensen geven.

De vermeende verschijningen in Medjugorje begonnen op 24 juni 1981 in een klein dorpje in het zuidwesten van Bosnië. De gestalte die zich aan een groep van zes kinderen openbaarde, maakte zich bekend als deKoningin van de Vrede. De kinderen beweerden dat Maria een boodschap van wereldvrede had, opriep tot bekering, tot gebed en vasten op woensdagen en vrijdagen.

Sinds de eerste verschijningen in 1981 hebben 30 miljoen mensen Medjugorje bezocht. Het kleine dorpje is een van de populairste bedevaartplaatsen ter wereld en is intussen uitgegroeid tot een bruisende stad, die grotendeels leeft van de pelgrims. In Bosnië zijn er op geen enkele toeristische locatie meer overnachtingen.

Bron: KRO.nl

Paus Franciscus tijdens het Angelus © SIR
Paus Franciscus tijdens het Angelus © SIR

Niet gecategoriseerd