NBG gaat zelf Bijbels uitgeven

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gaat haar Bijbelvertalingen en Bijbelpublicaties voortaan zelf uitgeven. De jarenlange samenwerking met Uitgeverij Royal Jongbloed voor de uitgave van Bijbels, kinderboeken en tijdschriften, alsook doelgroepbijbels wordt in verschillende fasen afgebouwd, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. Wij geloven dat we de Bijbel in Nederland en Vlaanderen beter kunnen verspreiden als we die zelf uitgeven. Dat gebeurt nu ook al bij de meeste Bijbelgenootschappen Wereldwijd. 

Volgens Buitenwerf is met Royal Jongbloed afgesproken om de samenwerking zorgvuldig en stapsgewijs af bouwen. Geleidelijk zullen steeds minder NBG-titels bij Royal Jongbloed verkrijgbaar zijn. Maar dat zal geen invloed hebben op de levering van NBG-uitgaven aan boekhandel en consument.

Bron: NBG

De Groene Bijbel, door het NBG uitgegeven bij Uitgeverij Jongbloed © NBG
De Groene Bijbel, door het NBG uitgegeven bij Uitgeverij Jongbloed © NBG

De Katholieke Bijbel Stichting (KBS) heeft als doel:  de verspreiding van de heilige Schrift, en meewerken aan alles wat de liefde voor de Schrift kan bevorderen. Op dit portaal vindt u de Willibrordvertaling van de Bijbel en nieuwsberichten over de Katholieke Bijbelstichting en de bijbel. 

De KBS realiseert haar werk in verbondenheid met de Vlaamse Bijbelstichting (VBS). Ook onderhoudt zij een band met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), met uitgeverij Adveniat en met uitgeverij Royal Jongbloed.
Meer lezen over KBS

Niet gecategoriseerd