Tammo ten Berge ontslagen door de Mariënburgvereniging

Tammo ten Berge laat weten dat voor hem daarmee ook de noodzakelijke vertrouwensbasis voor zijn functie als webmaster van de Mariënburgwebsite en als mederedacteur van de nieuwsbrief Opzien is weggevallen. Eén conclusie was slechts mogelijk: met onmiddellijke ingang, ook deze functies beëindigen.

Naar de opvatting van Ten Berge is de kern van het conflict te zoeken in verschil van inzicht over de vraag van de redactionele zelfstandigheid van het Magazine en in het nastreven van de hoofdredacteur om transparant te handelen en de vrijheid van meningsuiting te waarborgen.

Het Bestuur  van de Mariënburgvereniging en de hoofdredacteur konden niet tot overeenstemming  komen en het bestuur besloot op grond daarvan tot direct ontslag.

Ten Berge was mede-eindredacteur van de nieuwsbrief “Opzien” die de Mariënburgvereniging en De Roerom gezamenlijk uitgeven. Of en hoe dit samenwerkingsproject nu voortgang kan vinden is op dit moment nog niet duidelijk. Het Bestuur van de stichting De Roerom en het Bestuur van de Mariënburgvereniging zullen de komende weken daarover overleggen.

Niet gecategoriseerd