Crisis in de communicatie bij de Mariënburgvereniging

Gisteren informeerden we u over het ontslag dat het Bestuur van de Mariënburgvereniging met onmiddellijke ingang heeft aangezegd aan Tammo ten Berge.

Ten Berge was hoofdredacteur van het MariënburgMagazine, webmaster en mede-eindredacteur van Opzien, de gezamenlijke nieuwsbrief van De Roerom en de Marienburgvereniging. Op de website van de Mariënburgvereniging licht de scheidende webmaster de achtergronden van zijn vertrek toe in het volgende bericht:.

Vacature webmaster

Bericht van uw webmaster

Sinds 2008 mocht ik als webmaster van Mariënburg informatieve en mooie webpagina’s maken, in het bijzonder voor de leden van Mariënburg.

Daarnaast was ik sinds 2016 ook hoofdredacteur van Mariënburg, magazine van en voor kritisch katholieken (MM). De voorgenomen publicatie in MM van een artikel over de vraag hoe wij als kerkelijke gemeenschappen in de toekomst omgaan met de zwarte bladzijden van het seksueel misbruik van kinderen door priesters en religieuzen, leidde tot een fikse aanvaring. Als hoofdredacteur werd ik ontslagen door het bestuur.

Gezien dit ontslag is mijn functie als webmaster niet meer houdbaar. De website zal voorlopig wel even stilliggen.

U allen groetend,

Tammo ten Berge

 

De redactie van deroerom.nl heeft aan het bestuur van de Mariënburgvereniging gevraagd om toelichting op zijn besluit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet gecategoriseerd