Bellen met de engel van de Sint-Jan

door Marc Brink

 ‘Lees, hoor, vraag, bid en verwonder’, is te lezen, met de vermelding dat de opbrengst van het bellen (80 eurocent per minuut) volledig ten goede komt aan de instandhouding van de Sint-Jan.

In het begin waren er maande­lijks honderden mensen die belden. Nu zijn het er ongeveer honderd per maand

Wie belt krijgt van acteur en stemregisseur Arnold Gelderman het verzoek om te kiezen uit zes mogelijkheden. De opties variëren van zakelijke informatie over de Sint-Jan tot het beluisteren van een lied. ,,In het begin waren er maandelijks honderden mensen die belden. Nu zijn het er ongeveer honderd per maand”, zegt kerkbestuurslid José Sanders. Volgens haar is het contact gemiddeld anderhalve minuut. Welke keuzemogelijkheid favoriet is? Dat is niet duidelijk. Optie 4 is bestemd voor ‘een boodschap, vers of gebed’. ,,Alleen God krijgt ze te horen”, legt Gelderman uit als inleiding van 15 seconden stilte. ,,Triest dat de Sint-Jan daar niets mee doet. Misschien dat kerken ook daarom leeglopen”, zegt degene die jarenlang via Twitter en telefonisch 06-nummer optrad als Ut Engelke. ,,We kregen dagelijks dertig telefoontjes. Je kon echt iets voor de mensen betekenen”, zegt deze engel, die om persoonlijke omstandigheden Ut Engelke uit de lucht heeft gehaald.

Kerkbestuurslid Sanders verduidelijkt dat er in de kerk voor belangstellenden verschillende manieren zijn ‘om van mens tot mens in gesprek te gaan’. ,,Dat kan met iemand van de gastontvangers in de kathedraal, één van de broeders van het Apostolaat van Troost, met iemand van het pastoraal team, of van de rouwgroep”, zegt Sanders. Zij wijst er ook op dat het mogelijk is om te biechten en het Sacrament van Verzoening te ontvangen. Leve het persoonlijke contact. Daar kan geen telefoon tegenop.

bron BD/Mariabode

foto: de wondere wereld van jeroen bosch

Niet gecategoriseerd