Vaticaan: “Kardinaal Pell geschorst in de publieke ambtsuitoefening als priester (update)

Kardinal Pell von einem australischen Gericht verurteilt

Dit bericht heeft, niet alleen in Australië, veel mensen geschokt,”zo liet perschef ad intgerim Alessandro Gisotti weten. “Wij respecteren de Australische Justitie.” Nu moeten we het hoger beroep afwachten. “Kardinaal Pell heeft verklaard onschuldig te zijn en heeft het recht zich te verdedigen. ”
Gisotti deelde ook mee dat de paus de kardinaal de publieke uitoefening van zijn priesterambt en contacten met minderjarigen heeft verboden. Deze voorlopige maatregel van schorsing geldt tot er een eindoordeel is over de feiten.
“Zonder vooruit te lopen op de definitieve uitspraak, bidden we samen met de Australische bisschoppen voor alle slachtoffers van misbruik. We spreken opnieuw onze wil uit om al het mogelijke te doen om de Kerk een veilige plaats te doen zijn voor iedereen en vooral voor de meest kwetsbare mensen.”
 

Kardinaal Pell gearresteerd – Geloofscongregatie start een procedure

Kardinaal George Pell is vandaag 27 februari de cel in gegaan in afwachting van de strafmaat. Nu begint bij de Congregatie van het Geloof een zaak tegen het voormalige hoofd van de Financiën van het Vaticaan.

Stefan von Kempis – Vaticaanstad

Op woensdag beval een rechtbank in Melbourne de arrestatie van de 77-jarige. Pell hangt een gevangenisstraf van maximaal vijftig jaar boven het hoofd. Hij blijft erbij dat hij onschuldig is aan het hem ten laste gelegde en zal hoger beroep aantekenen tegen het vonnis.

Het Vaticaan laat weten dat kardinaal Pell was niet langer het hoofd was van de Vaticaanse Financiën, omdat zijn benoeming die destijds voor 5 jaar was gedaan, op 24 februari afliep en niet door de paus werd verlengd. Pell behoorde ook tot december vorig jaar tot de Raad van Kardinalen (K9), een adviesraad van de paus.

De Congregatie voor het Geloof zal zich nu ook volgens de normen van het canoniek recht met deze zaak bezig houden.

 

Bron: Vatican News

 
Niet gecategoriseerd