Franciscus aangekomen in Bangkok

Paus Franciscus daalt op 20 november 2019 de vliegtuigtrap af om als tweede paus in de geschiedenis voet op Thaise bodem te zetten (foto: AFP).


Paus Franciscus is gearriveerd in Bangkok. Woensdag 12.05 uur plaatselijke tijd (6.05 uur Nederlandse tijd) landde hij op de luchthaven van de Thaise hoofdstad, waar hij met een bloemenhulde werd verwelkomd door 
een lid van de Raad van de Kroon.

De Heilige Vader bezoekt Thailand bij gelegenheid van de 350ste verjaardag van de stichting van de Mission de Siam, een Frans apostolisch gezelschap gericht op de missie in Thailand onder het gezag van de Heilige Stoel.

Ook zuster Ana Rosa Sivori van de salesiaanse congregatie Dochters van Maria Hulp der Christenen, stond hem onder aan de vliegtuigtrap op te wachten. Deze religieuze is een achternicht van paus Bergoglio. Zij staat hem de komende dagen als tolk bij.

Nadat Franciscus ook werd begroet door diverse autoriteiten, door het Thaise episcopaat onder leiding van kardinaal Francis Xavier Kriengsak Kovithavanij, de aartsbisschop van Bangkok, en door elf kinderen in klederdracht, liep hij door een erehaag van militairen.

Na de ontvangst op het vliegveld werd de paus overgebracht naar de Apostolische Nuntiatuur in Bangkok, waar hij tijdens zijn verblijf in Thailand logeert. Pas donderdagochtend plaatselijke tijd wordt hij verwacht in het Regeringshuis voor de officiële verwelkoming. Later die dag maakt Franciscus zijn opwachting bij de Thaise koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *