Recordjaar voor Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent stevent af op het prachtige record van 160.000 bezoekers. 2019 is daarmee het succesvolste jaar ooit voor het museum. Directeur Marieke van Schijndel: “Het is fantastisch dat we bij zoveel mensen een snaar hebben geraakt en daarnaast maar liefst drie grote museumprijzen binnensleepten”.

Het publiek kwam in gigantische aantallen naar Bij ons in de Biblebelt. Een ware blockbuster met 70.000 bezoekers in een kleine drie maanden tijd. De tentoonstelling had de constante aandacht van de media en leidde zowel binnen als buiten het museum massaal tot uitvoerige gesprekken. Ook de tentoonstelling North & South (t/m 26 januari te zien) waarin de middeleeuwse Europese beeldtaal op een vernieuwende manier centraal staat, is nu al een groot succes. In het jaarlijkse Huis van Sinterklaas maakten bovendien maar liefst 10.000 ouders, kinderen en leerkrachten kennis met de eeuwenoude legendes rondom de goedheiligman.

Museumprijzen
Het museum won in 2019 diverse grote prijzen. Met de Sint-Maarten debatten voor kinderen uit groep 7 en 8 wonnen we de prestigieuze Museumeducatieprijs van de Museumvereniging en het Ministerie van OCW. Collega Boukje Schaap werd tijdens het Museumcongres uitgeroepen tot Museum Talent 2019 en we wonnen de Centercom Subsidiefondsprijs 2019 ter waarde van 50.000 euro voor de marketingcampagne van de tentoonstelling Allemaal wonderen (vanaf 28 februari 2020 te zien).

Kerstival: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020
2019 wordt traditiegetrouw afgesloten met Kerstival. Een gezellig feest vol oude en nieuwe kersttradities. Dit jaar beleven kinderen het kerstverhaal door de ogen van de dieren uit de stal. Ook zijn er leuke activiteiten zoals muziekworkshops, knutselen en dans.

Kijktip: Jacobine maakte een uitzending over de Biblebelt. Eén van de tafelgasten was een deelnemer aan de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Bekijk hieronder terug:

bron: kro-ncrv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *