Amerikaanse kapucijn is beste banketbakker

Op zoek naar hemels gebak? Daarvoor moet u in het kapucijnenklooster van Andrew Corriente zijn …

De kapucijn Andrew Corriente uit Washington is de winnaar van The Great American Baking Show: Holiday Edition, een kookprogramma dat vorige maand op de Amerikaanse tv-zender ABC werd uitgezonden en op 2 januari werd afgesloten.

De jonge father Andrew, die eerst een opleiding  filmregie had gevolgd, had zich al in 2017 kandidaat gesteld voor het programma, maar kon in 2018 niet deelnemen omdat hij zijn eeuwige geloften moest afleggen. Na zijn overwinning vertelde hij dat hij verzot is op bakken en aan het programma heeft deelgenomen in de hoop andere recepten te leren kennen. Hij is  erg fier op zijn overwinning, omdat zijn tegenstanders ongelooflijk goede bakkers waren. Met enkele ben ik intussen goed bevriend geraakt.

Het programma werd al in augustus in Londen opgenomen. De opnames duurden soms 14 uur per dag. Ik moest gefocust blijven. Andrew Corriente vertelt nog dat hij bewust ervoor gekozen heeft om in de keuken zijn kloostergewaad te blijven dragen ondanks de hitte. Zijn klooster ligt vlak bij de Catholic University in Washington. Er wonen 30 medebroeders.

In het tv-programma gaan 10 amateurbakkers de uitdaging aan om het meest bijzondere gebak te bereiden. Elke aflevering valt iemand weg. In de finale werden de drie finalisten uitgedaagd om drie verschillende feestdesserts te maken. Zijn chocoladekoekjes, cakjes en een bladerdeeggebakje vielen uiteindelijk het beste in de smaak bij de jury. Ik ben vastbesloten priester te worden. Maar ik weet niet of er dan nog veel tijd zal resten om te bakken … liet de winnaar zich tot slot ontvallen.

Bron: Catholic Register

foto:© capucijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *