The Passion nu ook naar Duitsland

Het muziekspektakel The Passion krijgt dit jaar voor het eerst ook een Duitse versie. Op woensdag 8 april is de stad Essen het toneel van de eerste editie van Die Passion, met bekende Duitse artiesten die het paasverhaal aan de hand van Duitstalige popsongs vertolken en de bekende presentator Thomas Gottschalk als de verteller.

Het van de BBC (Manchester Passion) overgenomen format wordt dus nu ook een Duits evenement. Het zal primetime worden uitgezonden op RTL Duitsland, maakte de zender maandag met producent Mediawater bekend. Er zijn nog meer landen die belangstelling hebben in het organiseren van een nationale versie. Er lopen gesprekken met producenten en zenders in Frankrijk en Hongarije. In 2016 was er al een Amerikaanse versie van The Passion in New Orleans.

“Ik ben erg blij dat we een deel van de 83 miljoen inwoners van Duitsland kennis kunnen laten maken met Die Passion. Samen met RTL hopen we dat Die Passion heel veel kijkers op een positieve manier zal raken, dat is onze gezamenlijke droom”, zegt directeur Jacco Doornbos van producent Mediawater. “Wie weet volgen er na Duitsland nog meerdere landen.”

The Passion wordt in Nederland sinds 2011 op Witte Donderdag gehouden, telkens in een andere stad, en uitgezonden door de omroepen EO en KRO-NCRV. De tiende editie is op donderdag 9 april op het Munsterplein in Roermond, niet ver van Essen. In de jubileumeditie zullen zowel nieuwe als bestaande liedjes uit eerdere jaren te zien en te horen zijn.

EO-directeur Arjan Lock zegt: “Dat het land van Luther nu ook start met The Passion vind ik bijzonder. We weten inmiddels hoeveel impact deze moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus heeft. Dat wens ik Duitsland ook toe.”

bron: kro-ncrv

foto:wikipedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *