Bodar erekanunnik van Haarlem

Hulpbisschop Jan Hendriks (m), erekanunnik Antoine Bodar (r) en rector Franz Xaver Brandmayr (l) te midden van priesterstudenten in de S.Maria dell’Anima in Rome (foto: ©Bisdom Haarlem-Amsterdam).


Antoine Bodar is door bis­schop Jos Punt benoemd tot erekanun­nik van het Haarlemse Ka­thedraal Kapittel. Dat is vandaag bekendgemaakt door het bisdom Haarlem-Amsterdam.

De aanleiding voor zijn benoeming is Bodars 75ste ver­jaar­dag (28 december 2019). De reden is “zijn grote ver­diensten voor de Kerk”.

Encyclopedie: Kanunniken

Bodar, geboren in ‘s-Hertogenbosch, is priester van het bisdom Haarlem-Amster­dam. Hij woont af­wis­se­lend in Rome en Amsterdam. “Hij is bekend van zijn vele pro­gram­ma’s die hij in de loop van de jaren gemaakt heeft en zijn com­men­taar op actuele kwesties in de Kerk”, aldus het bisdom.

De ver­sier­se­len die horen bij deze benoe­ming (manteltje en oorkonde) werden hem gisteren door bis­schop-coad­ju­tor Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam in Rome over­handigd. Dat gebeurde aan het einde van de avond in de kerk Santa Maria dell’Anima, waar zich de graftombe van paus Adrianus VI bevindt. Bodar bewoont een kamer in het Duits-Oostenrijkse priestercollege dat aan deze kerk verbonden is.

bron: bisdom haarlem-=amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *