Vergeving digitaal

De Evangelisch-Lutherse Kerk Finland heeft eerder dit jaar de ontwerpwedstrijd Forgivemoji in het leven geroepen. Doel van deze campagne is het introduceren van een emoji voor vergeving die uitdrukt ‘ik vergeef jou’. Het winnende ontwerp is nu bekend gemaakt.

Het winnende ontwerp in de wedstrijd voor het ontwerpen van een emoji voor vergeving van de lutherse kerk in Finland (ELCF) is geselecteerd door de voormalige president van Finland Tarja Halonen. De emoji met twee handen die het gebaar ‘duimpje omhoog’ tonen voor een hartje is geselecteerd als het winnende ontwerp uit de honderden inzendingen.

Deze emoji heeft een positieve uitstraling die kan bijdragen aan een constructieve dialoog voor vergeving, aldus Halonen. Volgens Halonen is het huidige maatschappelijke debat veelal polariserend, en zij pleit daarom voor meer empathie, gematigdheid en bereidheid om eigen fouten te herkennen in digitale online discussies. Halonen erkent de waarde van de emoji voor de verwezenlijking van deze ambitie.

Tuomo Pesonen, hoofd communicatie van de lutherse kerk in Finland, zegt dat Halonen gevraagd is om de emoji te selecteren omdat zij tijdens haar presidentschap (2002 – 2012) toegewijd was tot het bouwen van bruggen en verbinden van mensen.

De lutherse kerk in Finland dient de emoji in bij het Unicode Consortium, dat al dan niet zal besluiten om de emoji op te nemen onder de internationale standaard-emoji van de Unicodestandaard. De catalogus van deze standaard wordt eens per jaar geactualiseerd, en de verwachting is dat de emoji bij een positief besluit in 2021 zal worden geïntroduceerd. De emoji zal dan wereldwijd verschijnen op de digitale toetsenborden van miljarden mensen.Lutherse kerk Finland: ontwerp een emoji voor vergeving3 okt 2019

bron: pkn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *