Gebed tegen corona bij Lijkwade

Voor de eerste keer wordt op Stille Zaterdag een gebed voor de Lijkwade van Turijn via internet en op televisie rechtstreeks uitgezonden. Dat heeft aartsbisschop Cesare Nosiglia van Turijn bekendgemaakt. Hijzelf zal komende zaterdag vanaf 17.00 uur bidden bij het beroemde cultusobject.

Mgr. Nosiglia zei dat hij duizenden verzoeken heeft ontvangen om tegen de corona-pandemie te bidden bij de Lijkwade, die wordt bewaard in een zijkapel van de Dom van Turijn.

“De liefde van Jezus is sterker dan elk lijden, elke ziekte, elke besmetting en elk probleem”, benadrukt de aartsbisschop van Turijn in een videoboodschap.

Op de doek van ongeveer 4,30 bij 1,10 meter groot, zijn de afdrukken van een gefolterde en gekruisigde man te zien. Veel gelovigen vereren de doek als de lijkwade waarin Jezus van Nazareth na zijn kruisiging werd gewikkeld voordat hij in een graf werd gelegd.

De Lijkwade kwam in de middeleeuwen in handen van de adellijke familie Savoye. Sinds de zestiende eeuw wordt het bewaard in Turijn, waar het Huis Savoye het voor het zeggen had.

bron:kro-=ncrv/katholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *