Laetitia van der Lans stopt als hoofd levensbeschouwing bij KRO-NCRV

Op eigen initiatief stopt Laetitia van der Lans per 1 juli 2020 als hoofd van de afdeling levensbeschouwing van omroep KRO-NCRV. Zij was sinds 1 november 2019 in dienst.

‘Het is mij duidelijk geworden dat ik meer een ondernemer ben dan een manager in een grote maatschappelijke mediaorganisatie’, schrijft Van der Lans in een mededeling die naar partners van de omroep is gestuurd. Ook is het besluit haar zwaar gevallen, mede omdat ze ‘met iedereeen binnen KRO-NCRV heel fijn heeft samengewerkt’.  Maar ze is ‘in het afgelopen half jaar helaas tot de conclusie gekomen dat deze functie mij niet past’. 

Haar functie wordt de komende tijd tijdelijk waargenomen door huidige medewerkers van de omroep en Leo Fijen blijft volgens de omroep ‘onveranderd als directieadviseur betrokken bij de afdeling levensbeschouwing’.

Na een korte pauze wil Van der Lans zich verder richten op de uitbreiding van haar rol binnen de in Deventer gevestigde uitgeverij De Zalige Zalm, die meer dan 150 kerkbladen voor katholieke parochies en protestante gemeenten maakt en die ze samen met haar echtgenoot Marcel Holl oprichtte.

Directeur Peter Kuipers van KRO-NCRV betreurt het vertrek en dankt Van der Lans ‘hartelijk voor al haar goede werk voor KRO-NCRV’. <

bron: Nederlands Dagblad/KRO

beeld: kro

1 Comment

  1. Dag Laetitia,
    Ik zie dat je weer weg bent bij de KRO, ik hoop en bid dat je het goed maakt, want je hebt zoveel kwaliteiten. In de afgelopen maanden tijdens de corona alleen in huis heb ik vanuit mijn eigen ervaring van ons supergroot gezin en vanuit meer dan 40 jaar ervaring met gezinnen in nieuwbouwwijken een boek geschreven over de “Spiritualiteit van het gezinsleven” (120 pag.)
    Momenteel vertaal ik dat naar jongeren. Ik heb mijn inbreng gehad in de tentoonstelling: “Van God los” van het Catharijeeconvent. Wil je mij aanbevelen bij de KRO voor een gesprek over het begin van de liturgische vernieuwingen in de liturgie in Nederland vanaf 1960 in Nederland?
    Afgelopen zondag werd ik daartoe geïnspireerd door de uitzending van het ontstaan van Simon en GarFunkel, Intrressant! Zo werkt spiritualiteit. Graag reactie, wil Boerkamp want ii heb geen adres van jou …groetjes wil boerkamp o.carm.pr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *