Meer weten over oud-katholieke theologie?

Locatie: Utrecht

Wil je meer weten over oud-katholieke theologie? Ook in 2020 is er een summerschool “Old Catholic Theology in its Ecumenical Context.” De cursus, van 5-10 juli, biedt een unieke inleiding in de theologie, geschiedenis en spiritualiteit van de Oud-Katholieke Kerken van de Unie van Utrecht. De cursus vindt plaats in de bisschopsstad Utrecht en wordt gegeven door de docenten van het Oud-Katholiek Seminarie. De cursus omvat ook excursies naar een oud-katholieke parochie, het Museum Catharijneconvent en door de stad Utrecht zelf.

Naast deze summerschool is er dit jaar ook een tweede verdiepende summerschool: ‘The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology beyond the Basics’. Deze cursus gaat aan de hand verdiepende colleges en casussen in op de vraag hoe een ‘traditionele’ kerk tegelijkertijd zo modern kan zijn.

Voor meer informatie, zie:HIER of neem contact op met de coördinator, prof. dr. Peter-Ben Smit (p.b.a.smit@uu.nl)

Datum: zo 5 juli 2020 – vr 10 juli 2020 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *