Naar Mars

Een bizarre, megalomane droom noemt René Grotenhuis het streven van Elon Musk naar een menselijke kolonie op mars. Niet dat hij als christelijk denker tegen vooruitgang is: “De belofte van het koninkrijk Gods doet ons uitzien naar een toekomst die we nog niet kennen. Maar anders dan de verovering die ten grondslag lag aan de ontdekkingsreizen, is het koninkrijk iets dat ons gegeven zal worden. We nemen het niet in bezit, we ontvangen het.”

Door René Grotenhuis

Ik moet dezer dagen goed luisteren en kijken om nog iets mee te krijgen dat niet met corona (aantal opnames, overlijdens, geteste mensen) of met de gevolgen (voor vakantie, voor de economie, voor het onderwijs) te maken heeft. Een zo’n bericht was de lancering van een bemande ruimtevlucht door Elon Musks bedrijf SpaceX. De succesvolle lancering was voor hem aanleiding om in jubel uit te barsten: dit was een grote stap op weg naar zijn doel: een menselijke kolonie op Mars.

Ontdekkingsreizen

Behalve dat het me een bizar idee lijkt, vestigde zich in mijn gedachten de vraag of dit nu anders is dan al die ontdekkingsreizen die mensen ondernomen ergens op aarde.

lees de volledige column op www.debezieling.nl

beeld: ©nasa.gov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *