Vitamientjes voor de ziel

De montfortaanse vzw (stichting) Mariale Werken pakt uit met een nieuw zomers initiatief: de nieuwsbrief ‘Vitamientjes voor de ziel’.

Het is zomer! Tijd voor vakantie. Tijd om wat gas terug te nemen. En ook al zit een verre reis er misschien niet in, dit seizoen is ideaal om te genieten van kleine dingen. Op blote voeten door het gras om de ochtenddauw te voelen. Op het terras ontbijten en gefascineerd luisteren naar het melodietje van de koolmees, dat telkens opnieuw anders is.

Wie zomer zegt, denkt: zon. Een belangrijke factor van vitamine D. Maar we hebben ook andere vitamientjes nodig. Zeker in deze tijd. Het coronavirus heeft de wereld in een crisis gestort. Er komen meer vragen op ons af dan we antwoorden hebben. Levensvragen ook, waarover we misschien niet zo gauw met anderen durven te spreken. Zo blijven we op onze spirituele honger zitten.

Daarom verstuurt de montfortaanse vzw Mariale Werken enkele keren per maand vitamientjes voor de ziel. Het zijn inspirerende, hoopgevende, spirituele of gewoon zalige teksten, gebeden, gedachten en filmpjes. Om de spirituele honger te stillen.

De eerste vitamientjes bevatten:

  • een YouTube-clip van Wim Simons, pastoor in Herk-de-Stad, over het rozenkransgebed
  • een interview van Radio Maria met pater Jos Van den Bergh, overste van de Belgische montfortanen, over de figuur van Louis-Marie Grignion de Montfort, de stichter van de congregatie en 
  • een bijdrage van Karel Evenepoel over Anders leven in postcoronatijd.

Abonneer online op ‘Vitaminientjes voor de ziel’ via de website van de montfortanen of mail naar E vitamientjes@mariaalcentrum.be

beeld: huisvanbelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *