Opnieuw katholiek jongerenevent op Ameland

Er komt een tweede editie van WJD@Home op Ameland. Dat heeft Jong Katholiek bekend gemaakt. WJD@Home is in 2019 voor het eerst gehouden voor jongeren die niet mee konden reizen naar de Wereldjongerendagen in Panama.

De beslissing om een tweede WJD@Home te organiseren is genomen omdat er groot enthousiasme was onder de ruim 100 deelnemers aan en de organisatoren van de eerste editie. Volgens coördinator Desiree Bühler hebben de bisschoppen hun financiële medewerking toegezegd. “Zo zorgen zij dat er weer bussen rijden, die de jongeren op verschillende plekken in het land oppikken, zodat iedereen vrijdagavond op tijd is voor de boot naar Ameland.”

Het thema van de WJD@Home is een van de thema’s die paus Franciscus aanreikt op weg naar de internationale Wereldjongerendagen in Portugal (2023): ‘Richt u op. Ik stel u aan tot getuige van wat u gezien hebt’. Woorden uit de Handelingen van de apostelen als de verrezen Jezus aan Paulus verschijnt. Volgens Bühler heeft het thema te maken met opstaan en in beweging komen. “Opstaan voor je geloof, investeren in je band met God en in beweging komen voor je naaste, dat is waar dit weekend over zal gaan.”

De WJD@Home wordt, als de coronacrisis geen roet in het eten gooit, in het laatste weekend van januari gehouden. Op het programma staat onder andere catechese, er zijn sprekers en is ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

bron: kro-ncrv

beeld: © jongkatholiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *