Een motto van drie woorden

Het is kort: het motto dat paus Franciscus gaf aan de 55ste Werelddag van Sociale Communicatie in 2021. Het bestaat uit slechts drie woorden: “Kom en zie”.

Met deze woorden uit het Johannes-evangelie (1.46) verwijst de apostel Filippus, Natanaël een toekomstige leerling naar Jezus. De ondertitel van het door de paus gekozen motto is iets langer: “Communiceer door mensen te ontmoeten waar ze zijn”.

Het Vaticaan ligt de keuze van het onderwerp toe: “In de baanbrekende verandering die we doormaken, en in een tijd die ons dwingt afstand te houden vanwege de pandemie, kan communicatie de nabijheid creëren die nodig is om te begrijpen wat belangrijk is. is. “

Zorg voor nabijheid

Sinds 1967 wordt in de katholieke kerk Wereldcommunicatiedag gevierd. Bij deze gelegenheid formuleert de paus elk jaar zijn eigen boodschap. Dit jaar draait het om het onderwerp ” Zodat u uw zoon en kleinzoon kunt vertellen – het leven wordt geschiedenis “.

(vaticaan nieuws – sk)

beeld: ©vatican media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *