Duitse Nobelprijswinnaar wordt lid van Academie voor Wetenschap

De Duitse astronoom Reinhard Genzel ontdekte met zijn team een onzichtbaar en extreem zwaar object in de Melkweg dat een zwart gat moet zijn. Paus Franciscus heeft deze astrofysicus benoemd tot lid van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen.

Prof. Genzel won dit jaar samen met Roger Penrose en Andrea Ghez de Nobelprijs voor Natuurkunde, dankzij de ontdekking van een superzwaar zwart gat in het centrum van het melkwegstelsel. Hij is directeur van het Max Plank Institute for Extraterrestrial Physics in Garching bij München.

De Pauselijke Academie voor Wetenschappen werd opgericht door paus Clemens VIII in 1603. De instelling groepeert een 80-tal van de meest prestigieuze wetenschappers uit de hele wereld, onder meer een twintigtal Nobelprijswinnaars. De academie bestudeert de nieuwe ontwikkelingen van de wiskunde en de natuurwetenschappen en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. De keuze van de actieve leden is uitsluitend gebaseerd op hun wetenschappelijke en ethische verdiensten, ongeacht hun nationaliteit of geloofsovertuiging.

Bron: Kipa-Apic/kro-ncrv.nl/katholieknieuws

beeld: © wikipedia, zwart gat door de Radbouduniversiteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *