Jongerenprijs Kerk en Wereld

Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk, looft iedere 2 jaar een prijs uit aan jongeren die op een creatieve manier hun dromen voor een betere wereld concreet maken. Tijdens het Wereldverbeteraarsdiner op 15 oktober wordt deze Jongerenprijs uitgereikt.

Met deze prijs wil Kerk en Wereld jongeren stimuleren om de wereld mooier te maken met projecten op het grensvlak van geloof en samenleving. Marieke den Braber, voorzitter Kerk en Wereld: “Met de Jongerenprijs 2020 laten we zien dat we geloven in de daadkracht van jonge wereldverbeteraars. En dat niet alleen, we geven ze hiermee ook een stem en een platform om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten.” 

Plannen herzien

De coronacrisis gooide in maart van dit jaar veel plannen in de war. Ook de uitreiking van de Jongerenprijs 2020 tijdens het Wereldverbeteraarsdiner op 19 maart kon door de ingevoerde maatregelen niet doorgaan. “Eigenlijk kregen alle deelnemers door de coronacrisis een uitdaging,” vertelt Marieke den Braber. “Enkele ingediende plannen moesten worden herzien nu we in een nieuwe werkelijkheid belandden.” Om alle inzenders de kans te geven elkaar juist in deze tijd te ontmoeten en hun idealen voor een betere wereld uit te wisselen, vindt op 15 oktober alsnog het Wereldverbeteraarsdiner plaats. Tijdens dit diner wordt ook de Jongerenprijs 2020 uitgereikt. Op die dag maakt de jonge jury van Kerk en Wereld aan de deelnemers bekend wie de 10 prijzen van € 1.000,- ontvangen evenals de hoofdprijs ter waarde van € 10.000,-.

lees het volledige artikel op de site van PKN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *