Vierde Poolse bisschop heeft Corona

In Polen testten vier bisschoppen binnen enkele dagen positief op het coronavirus. Zoals de bisschoppenconferentie dinsdagavond meldde, zijn de secretaris-generaal, hulpbisschop Artur Mizinski, en de Silezische bisschop Andrzej Czaja en zijn hulpbisschop Rudolf Pierskala positief getest

Al in het weekend maakte de kerk bekend dat aartsbisschop Viktor Skworc van Katowice ook besmet was. Alle vier bevinden zich nu in quarantaine. Het secretariaat van de bisschoppenconferentie in Warschau ging volgens zijn eigen informatie over op “werken vanuit huis”. Het bisschoppelijk ordinariaat in Opole moet ten minste tot het einde van de week gesloten blijven.

Groepsfoto zonder masker

De katholieke bisschoppen van Polen waren onlangs bekritiseerd omdat ze begin vorige week bij het begin van hun plenaire vergadering in Lodz dicht bij elkaar stonden voor een groepsfoto – meer dan 80 bisschoppen – zonder mondkapjes. De bisschoppenconferentie benadrukte dat “alle veiligheids-maatregelen tijdens de vergadering waren gebruikt en in acht genomen waren. Op verzoek van de fotograaf namen de bisschoppen de maskers af in de open ruimte naast de kathedraal van Lodz alleen voor het moment waarop de gezamenlijke foto werd gemaakt”, legt de persdienst uit.

bron en beeld: vatican media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *