Kardinaalcreatie straks voor het eerst deels online

Een consistorie voor nieuwe kardinalen © Vatican Media

De kardinaalscreatie tijdens het consistorie van zaterdag 28 november 2020 zal vanaf 16 uur deels online plaatsvinden. Dat is een historische primeur.

Het Vaticaan bevestigde dat bisschop Cornelius Sim, de apostolische vicaris van Brunei, en aartsbisschop Jose Advincula van het Filipijnse Capize, zich voor de plechtigheid hebben moeten afmelden.
In principe vindt een consistorie plaats in Rome, in aanwezigheid van de kardinalen uit de wereldkerk. Maar door de coronapandemie zal een groot deel daarvan de plechtigheid met de nieuwe kardinalen, die op een later tijdstip hun rode kardinaalshoed en ring ontvangen, via een videolink moeten volgen omdat zij Rome niet kunnen bereiken.

Het is de zevende consistorie van deze paus sinds hij aantrad in 2013.

Vanwege de corona kan de viering in de Sint-Pietersbasiliek dit keer alleen in verkorte vorm plaatsvinden. Afgezien van de nieuwe kardinalen, worden slechts ongeveer 100 gelovigen toegelaten. Leden van het College van Kardinalen, voor wie de pandemie het voor hen onmogelijk heeft gemaakt om naar Rome te reizen, kunnen de kerkenraad digitaal bijwonen van thuis uit via een livestream.

Zondag viert paus Franciscus om 10.00 uur de mis met de nieuwe kardinalen bij het Kathedra-altaar in St. Ook hier zijn we live en met Duits commentaar.

Waar we uitzenden

Vatican Radio / Vatican News zal deze evenementen uitzenden – de consistorie op zaterdag 28 november vanaf 15:55; Heilige Mis op zondag 29 november vanaf 9.55 uur en natuurlijk het middaggebed vanaf 11.55 uur – in de livestream op de website vaticannews.de. U kunt ons ook horen op Facebook, YouTube en onze partnerstations.

(vaticaan nieuws – skr)

Bron: SIR/Vaticannews.va/Kathpress.at/

beeld: © Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *