VS: bisschoppen feliciteren president elect Joe Biden

Joe Biden © buildbackbetter.com/Democrats

De Bisschoppenconferentie van de VS (USCCB) heeft Joe Biden dit weekend gefeliciteerd met zijn verkiezing tot 46ste president van de VS. Joe Biden is nog maar de tweede katholieke president van de VS, nadat in 1961 ook John F. Kennedy tot president werd verkozen. Mgr. Jose H. Gomez, aartsbisschop van Los Angeles en voorzitter van de USCCB, feliciteerde ook met name senator Kamala D. Harris.

Wij erkennen dat Joseph R. Biden Jr., genoeg stemmen heeft gekregen om tot de 46ste president van de Verenigde Staten te worden gekozen, schrijft mgr. Gomez. Wij feliciteren de heer Biden en beseffen dat hij zich aansluit bij wijlen president John F. Kennedy als tweede president van de Verenigde Staten die het katholieke geloof belijdt. We feliciteren ook senator Kamala D. Harris van Californië, die de eerste vrouw wordt die ooit tot vicepresident is gekozen.

Mgr. Gomez schrijft dat het tijd is om de nationale eenheid te herstellen nu de bevolking zich heeft uitgesproken en om in dialoog te gaan en compromissen af te sluiten met het oog op het algemeen welzijn. Hij onderstreept dat Amerikaanse katholieken in het bijzonder de plicht hebben om vredestichters te zijn, broederlijkheid en wederzijds vertrouwen te bevorderen en te bidden voor een hernieuwde geest van echt patriottisme in ons land.

Democratie vereist dat we de vrijheid van meningsuiting respecteren en elkaar met naastenliefde en beleefdheid behandelen, staat te lezen in de verklaring van de USCCB. De bisschoppen roepen nog de hulp in van de Maagd Maria opdat de heiligheid van het leven zou gerespecteerd worden en de vrijheid van geweten en religie gegarandeerd wordt.

Lees de verklaring van de USCCB.

Bron: USCCB/Kathpress.atJoe Biden © buildbackbetter.com/Democrats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *