Maand van de Bijbel 2021

Begin 2020 startten uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat het initiatief, de Maand van de Bijbel. Samen met acht partnerorganisaties werd gedurende drie weken de Bijbel extra in het zonnetje gezet: er is een website gelanceerd, in de boekhandel was volop aandacht voor de Bijbel, de aangesloten media hebben in hun berichtgeving aangehaakt op de Maand en er zijn diverse activiteiten georganiseerd. Dit alles vroeg om een vervolg in 2021. Het thema van de Maand van de Bijbel 2021 is: Houvast.

Van 24 januari tm. 21 februari 2021
De tweede editie van de Maand van de Bijbel vindt plaats van 24 januari tot en met 21 februari, een hele maand dus. De aftrap vindt plaats met een online viering vanuit de Abdij van Egmond op 24 januari. Als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten vindt er een fysieke sluiting plaats vanuit de Abdij van Berne. De tussenliggende periode staat in het teken van diverse activiteiten, die onder andere zullen worden georganiseerd door de aangesloten partners. Te denken valt aan een workshop Lectio divina in beeld (onder leiding van Marijke ten Cate), een workshop Bijbellezen met kinderen (onder leiding van Willemijn de Weerd), diverse blogs over de Bijbel en bijbellezen, diverse interviews en artikelen in Nederlands Dagblad, Friesch Dagblad en Elisabeth magazine, promotie via de boekhandel etc.

Activiteiten
De Maand van de Bijbel is tevens een open uitnodiging aan iedereen (kerkelijke gemeenten, boekhandels en andere christelijke organisaties) om activiteiten rond de Bijbel aan te melden (via info@maandvandebijbel.nl).

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *