Peerke Donderslezing door Akwasi

De Peerke Donderslezing door Akwasi werd gehouden op 22 november jl. in Tilburg. In dat programma kwamen naast Akwasi zelf, Tilburgers aan het woord die die zich bezighouden met het slavernijverleden. Burgemeester Theo Weterings heet Akwasi welkom en spreekt over het belang van saamhorigheid.


Impact

De titel van de lezing is ‘Impact!’. Akwasi doorloopt in zijn lezing in de stappen die nodig zijn om impact te hebben in de maatschappij: hoe bewerkstellig je verandering, revolutie? Maar dat lukt niet zonder mensen om je heen die zeggen ‘je bent nodig’, ‘I’ve got your back’, benadrukte de dichter en zanger. “Soms nog belangrijker voor mij dan ‘Ik hou van jou’”. Dat maakt dat iemand het lef heeft om “gif om te zetten in een gift”, een medicijn voor de maatschappij zodat we werkelijk gelijkwaardig en met respect met elkaar omgaan.

NB
Na de Peerke Donderslezing door Akwasi maakte Joyce van der Horst, hoofdredacteur van Het Wereldpodium, bekend dat Het Wereldpodium de naam van de lezing verandert in Wereldpodiumlezing. De naam Peerke Donderslezing is overgedragen aan Stichting Petrus Donders Tilburg.

lees meer over Wereldpodiumlezing

zie ons eerder bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *